Duizendknoop bestrijding

De Japanse Duizendknoop

Wij zijn gespecialiseerd in het bestrijden van de Japanse Duizendknoop


Dit zijn onze zeer innovatieve en milieu vriendelijke methodes:

1. Heet water injecties

Met deze techniek, wordt er kokend heet water geïnjecteerd in het hart van de plant en de bodem om de plant heen. Het wortelstelsel krijgt door het hete water een enorme klap, waardoor de celstructuur van de plant barst en de plant na een paar behandelingen met deze techniek zal afsterven.

2. Elektrische methode

Met deze methode stuurt de machine een elektrische lading door de plant tot in de wortel en wordt als het ware geëlektrocuteerd. Door de elektrische energie wordt de plant dood gekookt vanuit de wortel. Er wordt hiermee alleen warmte en energie gegenereerd in de plantcellen, waardoor er geen risico is voor de omgeving of nevenschade.

3. Afgraven en zeven
De bodem waarin de Duizendknoopwortels zitten wordt afgegraven in lagen van 20 cm, tot er geen wortels meer zichtbaar zijn. Dit kan soms tot 1 meter diep zijn. De grond wordt gezeefd om alle worteldelen te verwijderen. Vervolgens wordt de schone grond teruggestort.

De Japanse Duizendknoop is een invasieve exoot en is in Nederland een echte, zo gehete, probleemplant aan het worden.

De Japanse Duizendknoop is een woekeraar en de wortelstokken kunnen wel 7 meter lang worden. Doordat deze plant zo sterk is, kan hij grote schade aan gebouwen en wegen veroorzaken. Het kan zelfs door asfalt en funderingen heen groeien.

Er zijn in meerdere landen, waaronder de USA en de UK, extra kosten gemaakt bij bouwprojecten en spoorwegen, die in de miljarden lopen. Door deze schade zijn er zelfs speciale wetten ingesteld om de economische en ecologische schade en vooral de verspreiding van de Japanse Duizendknoop tegen te gaan.

Zoals u begrijpt, is deze plant zeer schadelijk en moet bestreden worden!

Tevens bestrijden wij ook Berenklauwen en andere schadelijke onkruidsoorten.

Voor meer informatie of een offerte kunt u ons bereiken op 035-6943665, of vul het contactformulier in, dan bellen wij u voor een afspraak.

Berenklauwen
Berenklauwen